tiistai 24. marraskuuta 2009

Mielipide: North Face - Pohjoisrinne (Blu-ray)




http://www.imdb.com/title/tt0844457/

Pakko heti alkuun tunnustaa, että en tajua mitään kiipeilystä. Tai, että se edes hirveästi kiinnostaisi minua. Tuli kuitenkin vuokrattua kiipeilyaiheinen, tositapahtumiin perustuva, saksalainen toiminta/seikkailuelokuva. Tai no tiedä sitten toiminnasta, mutta ei kai tätä nyt aivan draamaksikaan voi kutsua.

Tapahtumat sijoittuvat Saksaan/Sveitsiin ajalle ennen toista maailmansotaa ja elokuvassa seurataan kahden kiipeiljäkaveruksen matkaa kohti Eiger-vuoren huippua sekä kunniaa. Tietenkin tapahtumiin liittyy nainen, jolla on  menneisyydessä ollut sutinaa toisen kiipeiljöistä kanssa sekä tämän toimittajamentori, jotka saapuvat paikalle uutisoimaan yritystä. Toimittajien näkökulmaa kuvaavat osuudet eivät valitettavasti ole kovinkaan kiinnostavia ja laskevat elokuvan intensiteettiä sekä pidentävät sitä turhan paljon.

Itse kiipeilyosuudet ovatkin sitten vallan jännittävää katsottavaa ja maisemat vuorelta näyttävät upeilta teräväpiirtotarkkuudessaan. Kaveruksilla on tietenkin seuranaan kilpaileva kiipeilijäkaksikko ja yhdessä 4 miestä ehtivät kokea varsin paljon elokuvan kuluessa ja maanpinnan loitotessa yhä kauemmas. Positiivista vai negatiivista, jääköön tässä paljastamatta. Viimeinen kolmevarttinen saa kuitenkin katsojan liimautumaan ruudun ääreen ja eläytymään mukana.

Näyttelijäsuorituksista ei paljon löydy huomionarvoista sanottavaa suuntaan jos toiseenkaan. Toki asiaan voi vaikuttaa se, että saksalaiset näyttelijät olivat ainakin minulle tuntemattomia suuruuksia. Virkistävää vaihtelua elokuva tosin oli Hollywood-tuotannolle, se mainittakoon plussana.

Kyllähän tämän mielellään kerran katsoo, ***/5

P.S. Kannattaa muuten tarkistaa vaikka Wikipediasta , mitä tarinassa kerrotuille henkilöille tapahtui. Pistää kylmäämään, hrr...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti