sunnuntai 6. joulukuuta 2009

Siwassa

3 SYYTÄ miksi ei kannata mennä itsenäisyyspäivänä kioskin kokoiseen lähikauppaamme ostamaan maitotölkkiä:

1. Promillet nousivat ovesta sisään astuessa lähelle 1,0:a , sen verran kova vanhan viinan ja kaljan lemu nenään iski.

2. Jonoa riitti noin 20 ihmisen edestä. En ole ikinä nähnyt niin montaa ihmistä siellä samalla kertaa. Puolet osti tietenkin valtion tukemia peruselintarvikkeita eli ohrapirtelöä. Asummehan lähellä kaupungin huono-osaisten (LUE: juoppojen) vuokrataloja.

3. Eräs 50-v vanharouva toppatakissaan ja pyöräilykypärä kaulan alle hirttosolmun vahvuudella kiinnitettynä oli tekemässä viikon ainoaa ostosreissuaan samaisessa kaupassa. Tietenkin hänellä oli pienet ostoskärryt tavaroitaan varten ja liikkeen käytävälle ei niiden lisäksi muuta mahdukaan. Ja kaaoksen lisäämiseksi niiden kanssa piti tietenkin kulkea vastavirtaan.

Ehtiessään minua edeltävän jonottajan kohdalle nainen kysyi missä jonon pää on. Vastasin että takanani parin asiakkaan päässä. Siihen sitten totesi, että ei hän nyt millään mahdu meistä ohi, joten jää sitten siihen paikkaan jonossa. Kätevää. Kehtasi vielä ihmetellä edessäni olevalle jonon suuruutta. Melkein teki mieleni alkaa raivoamaan naama punaisena, mutta sain hillittyä itseni.

95 sentin maitotölkin hakemiseen saa siis tuhlattua 15 ylimääräistä minuuttia ja menettää siinä samalla hermonsa. Olisi vaan pitänyt muistaa ostaa se edellispäivänä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti